ASport & Polsko

            16. 4. 2016 jsme se rozhodli udělat si výlet do Polska. Navštívili jsme 2. závod nového polského šampionátu - 1. RAJD CZECHOWICKI RC

           Po přátelském uvítaní jsme začali přesněji zjišťovat, jak to tady vůbec chodí. Způsob organizace závodu se nám zalíbil. Na začátku jsme prošli technickou kontrolou, jestli nepřekračujeme povolenou šířku a po shakedownu jsme byli připraveni na závod. Každý měl přiděleného ,,parťáka´´, který za ním opravoval trať a zároveň ho kontroloval. Starty probíhali po 1 minutě podle hodin a pořadatel stopoval koncový čas na mobilu.  Byl také nachystán bufet s různými grilovanými specialitami.    

 

            Tratě byli dobře nachystané a tak se David na svém oblíbeném asfaltu dostal hned v 1. RZ do vedení, hned za ním dojel Michal a společně kralovali v třídě WRC až do konce závodu. David mimo poslední RZ vyhrál všechny, v té RZ ho totiž porazil Michal. Já si v třídě WRC 2 (2WD nebo 4WD se stejnosměrným motorem) držel vedení celý závod.

            Po závodě bylo umožněno ještě volné testování, takže jsme si navzájem vyzkoušeli vozy s místními jezdci. Závod byl pro nás úspěšný a plánujeme někdy v budoucnu další návštěvu Polska.

Dan Peťovský