Ohlédnutí zpět ! "Sezóna 2015"

Sezóna 2015

Jestli první závod letní sezóny 2016 bude na sněhu, nebo ne, to se zatím neví. Jisté je, že start je již tento víkend 20.2.. Nyní ale nebudeme přemýšlet nad novou sezónou, ale podíváme se do minulosti a to na sezónu 2015.
 
Celkem se náš tým, ať už v plném počtu, nebo jen jednotlivci, zúčastnili pěti různých šampionátů, kde jsme se snažily bojovat o co nejvyšší příčky. A jak to dopadlo? 
 
Jako první se podíváme na šampionát „Intercup“, který v roce 2015 začínal již v Lednu a z našeho týmu se nejvíce ukázali David a Michal, kteří v kategorii Historik za rok 2015 obsadili 3. a 5. místo. Dan se ukázal jen na dvou závodech a tak o celkovém umístění se nelze bavit. Davidovo 3. místo je jistě krásný výsledek, ale úspěchy byli i dílčí a tak v jednotlivých závodech jsme získaly :
 
David - 2x 1.místo 
            1x 2.místo
            1x 3.místo
 
Michal – 1x 1.místo
               1x 2.místo
 
Dalším šampionátem, který jsme absolvovaly je „Euro RC rally challenge“, kde jsme po celý rok bojovaly v plném počtu. David a Michal jeli v kategorii „Legend Trophy“  a Dan se pustil do hlavní kategorie. I přes to, že jsme jely v plném počtu tak jsme v týmech obsadily až 5. místo. Na to, že dva naši jezdci mají v rámci kategorie omezené pneu dle pravidel, je to pěkný výsledek. 
 
Jednotlivým jezdcům se ale dařilo velmi dobře a David obsadil 2. místo v kategorii a 12. místo v celkové klasifikaci. Jen o jedno místo v kategorii, tedy 3. se umístil Michal a v celkové klasifikaci bral 14. místo. Dan v celkové klasifikaci vybojoval 18. místo. 
V jednotlivých závodech jsme pak přivezly cené trofeje za:
 
David – 2x 1.místo
             1x 2.místo
             1x 3.místo
 
Michal – 2x 2.místo
              3x 3.místo
 

 

Na řadě je další šampionát, kde jsme jako jediný tým absolvovaly všechny závody a tak asi nebude překvapením, že jsme i v jednotlivcích obsadily všechny tři pódiové umístění. Pořadatelé RC-GrandPrix se snaží udělat opravdu zajímavé závody v trochu jiných lokalitách než jsou známy, ale přesto se v roce 2015 potýkali s nedostatkem závodníků. Konečné pódium mělo následnou podobu: 1. David; 2. Michal; 3. Dan. Doufáme, že v roce 2016 bude v tomto šampionátu více účastníků a tím i větší konkurence.

Nesmíme zapomenout ani na "ZedArt", kde jsme se objevily kromě jednoho závodu, na všech v plném složení a bojovali o přední umístění. V tomto šampionátu náš tým vybojoval celkem 5 vítězství z celkového počtu 7 závodů. Největšími soupeři byli Michal a David, ale protože David jeden závod vynechal, připadlo celkové 1. místo Michalovi a David se musel spokojit až ze 3. místem celkově. Dan se umístil na pomyslné bramborové 4. příčce.
V jednotlivých závodech, jsme si přivezly:
 
David – 2x 1. místo
             2x 2. místo
 
Michal – 3x 1. místo
               2x 3. místo
 
 
Poslední šampionát, kde byl vidět název našeho týmu je spíše okruhový CikCak, zde se po celou sezónu ukazoval Michal, který v konečné kvalifikaci dokončil rok 2015 na 8. místě. Největším úspěch dosáhl v šestém závodě, kde dokázal zajet druhý nejrychlejší čas. 
 
Tak jsme se podívaly na sezónu 2015 a nyní už je potřeba soustředit se na tu novou, kde by jsme rádi předvedly lepší výsledky.