Závody v TyMy dojety aneb: jak rozhodl ten první

Závody v TyMy dojety aneb: jak rozhodl ten první
 
Ten kdo nás pravidelně sleduje jistě ví, že po celou zimu jsme se nenudily a zůčastnili jsme se šesti závodů a několika tréningových dnů v TyMy v Holešově. O tomto víkendu jsme dojeli poslední 6. závod a celkem jsme to pořadateli zamotali před celkovým vyhlášením. 
Pojďme se tedy podívat, jak vše probíhalo:
 
1. závod byl pro mnohé vůbec seznámením s povrchem, ale i přes to si všichni jezdci jízdu užívali až do konce. Každý na                       svém voze obul co měl a snažil se zajet co nejlepší výsledek. Nějaké nastavování nebo štelování vozů bylo zbytečné                 a prali jsme se s tím co máme. V konečném součtu dojel v naší kategorii TOP20 nejlépe David (1.), který obsadil i                       celkově první místo, Dan (2.) dojel s 30s ztrátou a Michal (3.) se protrápil na svou pozici se ztrátou 1 min. 
 
2. závod se odehrával v podobném průběhu jako ten první až na konečné výsledky. Samozřejmně David opět bral pohár za                     první místo a Michal (2.) s Danem (3.) si to tentokrát prohodily. A protože David dojel opět s náskokem 30s, vypadalo                 to, že takovéto výsledky uvidíme každý závod. Nakonec mohlo být vše jinak.
 
3. závod spestřily svou účastí jiní závodníci, kteří se zatím neobjevily na tratích této soutěže a jistě mohly zamíchat celkovými                výsledky. Velkým favoritem byl v naší kategorii Petr Bábek, kterému se podařilo po sčítání času na setiny odsunout za                sebe Davida a tito dva jezdci obsadily druhé a třetí místo. Vítězem se v kategorii stal překvapivě Michal s novými                        pneumatikami, které fungovali.I když odstup na druhého Petra byl jen 2s. V celkovém pořadí se ale děly taky změny a                první místo obsadil Zbyňa Mikl s celkovým náskokem 6s na Michala. Protože Zbyňa jede jinou kategorii (veterán)                        neměl tento výsledek vliv na zisk poháru pro Michala.
 
4. závod se vrátil zpět do normálního průběhu a konečné výsledky byli v pořadí David, Michal a Dan. Opět překvapil Zbyňa,                    který opět obsadil 1. místo celkově a musíme přiznat, že jsme přemýšlely nad tím, co se změnilo, protože na prvních                  závodech zajížděl časy na 5. místo celkově. Nicméně Zbyňa opravdu zabral a bylo potřeba zabrat taky. To co náš tým              hlavně sledoval byli body v kategorii a po tomto závodu vše nasvědčovalo tomu, že David si jede pro jasné 1. místo v                celkovém šampionátu a nějaká změna je nemyslitelná. David = 30b, Michal = 28b, Dan = 24b. Ale ……
 
5. závod byl velkým soubojem o první místo, jak celkově tak v kategorii, mezi Michalem a Davidem od první RZ. Když oba                     jezdci nastupovaly do poslední RZ, byla znát určitá nervozita a rozdíl byl necelé 2s ve prospěch Michala. Nicméně                     David tuto RZ opakovaně zajel lépe než Michal a ten během poslední jízdy udělal několik chyb. David měl tedy šanci                 vše zvrátit a ……. po dojetí do cíle se čekalo na součet času. Michal vyhrál o pouhé 0,3s a odváží si již po druhé 1.                     místo. 
 
6. závod byl poslední v tomto šampionátu a nečekalo se žádné drama a hned v první RZ si David najel náskok více jak 4s na                 Dana a Michal měl ztrátu více jak 5s. To ale nebyl konec a tak hned ve druhé RZ byli času úplně jiné a Michal zajel o                 více jak 6s lepší čas než David. Náhoda? Michal zajel i ve třetí lepší čas a upevnil si náskok o dalších 6s. David začal                 řešit co s tím a nechtěl to tak nechat. Domluva s Danem o zapůjčení jiných pneumatik byla volbou a David tak začal                   stahovat ztrátu. Nakonec ale Michal vyhrál nad Davidem o necelé 4s. Michal si tak odváží již třetí výhru a stejný počet               má i David. Jak je to tedy s celkovými body?
 
Celkový součet ukázal, že David i Michal mají stejný počet bodů jak ve své kategorii tak v celkovém hodnocení. Zároveň oba tito jezdci měly 3x 1. místo, 2x 2. místo a 1x 3. místo a tak jsme pořadateli trochu zamotaly hlavu s tím, kdo tedy bude tím prvním v celkovém hodnocení. Nakonec rozhodl součet konečných časů všech odjetých závodů a zde vyhrál David s náskokem více jak 1,5 minuty nad Michalem. Ano, pokud jste celý článek bedlivě sledovali, tak tento náskok byl najet hlavně v prvních dvou závodech, ale i tak to byl velice pěkný šampionát a boje až do posledího závodu.
 
A teď něco málo k organizaci celé akce:
Chtěli by jsme jako celý tým poděkovat hlavnímu pořadately Michalu Brázdilovy za výbornou organizaci, krásné tratě a možnost zajezdit si přes zimu. Zároveň děkujeme Zbyňovi Miklovi za pomoc Michalovi v organizaci, zajišťování pohárů a hlavně, že do toho Michala uvrtal. Dále by jsme chtěli poděkovat všem co se o nás staraly v TyMy centru, hlavně bufetu a paní ředitelce za umožnění se tak krásně pobavit v těchto prostorách. Jako na konec chceme poděkovat všem účastníkům za výbornou atmosféru a krásné souboje.